شناخت انواع پارافین و ویژگی های آنها

پارافین چیست؟

 

پارافین یکی از محصولات جانبی پتروشیمی می باشد که از ماده ای به نام اسلک وکس به دست می آید. پارافین از زمان کشف آن در قرن 19 میلادی به عنوان  چربی و سوختی تمیز برای شمع سازی مورد استفاده قرار می گیرد.

پارافین شمع سازی بر خلاف دیگر چربی ها نظیر چربی حیوانی، بسیار آرام تر، با حرارت کمتر و بدون بوی نامطبوع می سوخت. به همین دلیل به عنوان ماده اصلی و  اساس شمع سازی تبدیل گشت. پارافین به طور کلی به دو دسته جامد و مایع تقسیم می شود. در نوع جامد هر چه موم پارافین دارای رنگ زرد و کدرتر تر و بوی نفت بیشتری باشد درصد چربی آن نیز بیشتر خواهد بود. در ادامه به طور مختصر به معرفی انواع پارافین می پردازیم.

 

پارافین مایع

 

 این نوع پارافین به نام های پارافین شیشه یا پزشکی نیز معروف بوده و از تصفیه نفت سفید تهیه  می شود. پارافین مایع مناسب برای تولید شمع هایی است  که داخل ظروف شیشه ای تهیه می شوند زیرا این نوع پارافین از غلظت پایینی برخوردار بوده ، روغنی شکل و شفاف است. برای استفاده از این پارافین کافیست مقداری از آن را داخل یک ظرف شیشه ای ریخته و  فیتیله ی شمع را درون آن ثابت نمود.

 

 

پارافین ژله ای

 

نوع خاصی از پارافین است که کاملا شفاف بوده و همانطور که از نامش پیداست حالت ژله ای داشته و برای شمع های زینتی از آن استفاده می شود. پارافین ژله ای به دلیل درصد بالای چربی قابلیت شکل دهی در قالبها را نداشته و در ظروف شیشه ای ریخته می شود.این پارافین بسیار حساس به حرارت بوده و بهتر است به صورت بنماری ذوب شود. در صورت استفاده از حرارت مستقیم به خصوص برای افراد مبتدی باید با احتیاط کامل این کار را انجام داد.

 

 

 

پارافین جامد معمولی

 

این نوع پارافین دارای درصد چربی های متفاوتی است که در شمع سازی مناسب ترین آنها از یک الی سه درصد می باشد. پارافین یک درصد دارای رنگ سفید صدفی بوده و نسبت به پارافین دارای 3 درصد چربی سفت تر است. از آن طرف پارافین 3 درصد کمی زرد رنگ بوده و به اندازه ای نرم است که بتوان گوشه های آن را با دست کند. این موارد نکات بسیار مهمی برای تشخیص این پارافین ها  از یکدیگر می باشد. از این نوع پارافین ها برای شمع های قالبی، شمع وارمر و درون شات ها استفاده می شود.

 

 

پارافین کریستال

 

این پارافین دارای درصد چربی زیر 1 درصد، استحکام بیشتر، مدت زمان سوخت بیشتر و رنگ پذیری بهتر نسبت به پارافین هایی با چربی بالاتر می باشد. توصیه می شود از این نوع پارافین در ظروف شیشه ای استفاده نکنید.  به این دلیل که بعد از سرد شدن و به علت خشک بودنش از دیواره ظرف فاصله می گیرد. از کاربرد های مهم این پارافین استفاده در ساخت شمع های دوجداره و به طور کل شمع هایی است که نیاز به شفافیت و درخشندگی بیشتری دارند، می باشد.همچنین این پارافین به اسید استئاریک نیاز نخواهد داشت.

 

 

پارافین گل

 

یک نوع پارافین کریستال است که در یک مرحله دیگر تصفیه شده و به همین دلیل قابلیت حمل دمای بالاتری داشته که باعث ایجاد خاصیت انعطاف پذیری و کشسانی در آن شده است.از این پارافین برای ساخت شمع های کوبیسم، آنجل، شمع گل و ... استفاده میشود. اساسا به همین دلیل به پارافین گل معروف گشته است. کار با این نوع پارافین نیاز به سرعت و دقت بالایی در ساخت گلبرگ ها دارد زیرا دمای پارافین به سرعت سرد می شود.

 

 

از انواع دیگر پارافین های جامد می توان به پارافین های گیاهی اشاره کرد. این نوع پارافین ها برای افرادی که به پارافین های ساخته شده از مشتقات نفتی حساسیت دارند بسیار مناسب است.

 

پارافین سویا (سویا وکس)

 

از انواع پارافین گیاهی است که از طریق هیدروژنه شدن روغن سویا به دست می آید. این پارافین به دلیل چربی بسیار پایین گاها به عنوان چربی گیر در پارافین های حاصل از نفت مورد استفاده قرار می گیرد.

سویا وکس مشکل تاول زدن پارافین های معمولی را نداشته و برای ساخت شمع معطر گزینه ایده آلی       می باشد. از مشخصه های دیگر آن این است که دمای ذوب آن بیشتر از پارافین های معمولی می باشد. این ماده با هم زدن زیاد در هنگامی که از دما افتاده حالت خامه ای به خود می گیرد و از این رو برای شمع هایی نظیر کاپ کیک بسیار مناسب است. سویا وکس معمولا در دو نوع پرک و گلوله های پودری در بازار وجود دارد. از انواع دیگر پارافینهای گیاهی می توان به وکس نخل و وکس نارگیل اشاره نمود.

 

 

بیز وکس

 

 بیز وکس نیز از پارافین های طبیعی و پرطرفدار است که از موم زنبور عسل به دست می آید. این ماده به طور طبیعی دارای رایحه ی عسل بوده، دوده کمتری داشته و دیرتر از پارافین های معمولی می سوزد. همچنین شعله ی شمع های موم عسل به دلیل قرار گیری در طیف نور خورشید روشن تر از سایر شمع ها میسوزد و نگاه کردن به آن پیش از خواب موجب آرامش چشم می شود. بیز وکس به 3 صورت ورقه ای، گرانولی و خشتی وجود دارد.

 

 

در پایان امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد. با ثبت نظرات خود ما رو در بهبود روند ایجاد مطالب یاری نمایید.

 

 

۵
از ۵
۵ مشارکت کننده
زهرا گفت:
مفید بود

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش